Ga naar hoofdinhoud
Zoeken

Over ons

Het Sociaal Verwarmingsfonds werd op 5 november 2004 opgericht door vertegenwoordigers van de verwarmingssector (stichtende leden) om gezinnen en alleenstaanden financieel te steunen bij het betalen van hun energierekeningen.

Via het Koninklijk Besluit van 20 januari 2005 verkreeg de vzw een eerste erkenning voor 5 jaar om te voorzien in de nodige middelen aan de OCMW’s zodat zij de taak kunnen opnemen om een verwarmingstoelage toe te kennen aan bepaalde personen met een laag inkomen.

Ondertussen werd de erkenning van Sociaal Verwarmingsfonds vzw 3 maal verlengd.

Bij ministerieel besluit van 28 juli 2020 werd de erkenning van het Sociaal Verwarmingsfonds hernieuwd voor een periode van 5 jaar, ingaande op 21 september 2020 voor een nieuwe periode van 5 jaar (tot 21 september 2025).

De financiering van het Sociaal Verwarmingsfonds gebeurt door de inning van accijnzen op alle petroleumproducten die gebruikt worden voor verwarming bij Belgische ondernemingen, en via federale subsidies.

Het Sociaal Verwarmingsfonds staat onder de controlebevoegdheid van de minister van energie. Deze controle wordt uitgeoefend door bemiddeling van een regeringscommissaris.

Bestuur en Management

Het Fonds wordt geleid door een Algemene Vergadering en een Raad van Bestuur.

Het dagelijks operationeel management wordt waargenomen door:

  • Walter Walgraeve, Algemeen Directeur
  • Véronique Laurent, Adjunct-Algemeen Directeur.

Je kan hen een bericht sturen via deze link

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren.
Contacteer ons
zz